Mainos
Mainos

Naisturisteja raiskattu Egyptin Sharm El Sheikhissä

Punaisenmeren suositussa rantalomakohteessa Sharm El Sheikhissä lisääntyvä seksuaalinen häirintä uhkaa etenkin naisturistien turvallisuutta. Egyptin turistiministeriö on jäädyttänyt kahden hotellin toimiluvan seksuaalisten häirintätapausten vuoksi.

Maaliskuun alussa Sharm el Sheikhissä hotellin turvallisuustyöntekijä raiskasi keski-ikäisen englantilaisen naisturistin hotellissa. Raiskaustapausta tutkii yhteistyössä Egyptin viranomaisten kanssa Englannissa Hampshiren poliisi.

- Alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että raiskaussyytöksen esittänyt naisturisti oli paikallisessa baarissa kuudes maaliskuuta aamuyöhön kello kahteen asti.

- Hän lähti baarista hotelliinsa muiden hotelliasukkaiden kanssa ja oli selvästi alkoholin vaikutuksen alaisena, mikä selviää hotellin turvakameroista, kertoi Etelä-Siinain maakunnan hotellikauppakamarin edustaja Heba Zahran Daily News -sanomalehdelle.

Etelä-Siinain maakunnan kuvernööri Khaled Fouda sekä Englannin suurlähetystö Kairossa ovat vahvistaneet tiedon tapahtuneesta medialle.

Egyptiläispoliisille syyte raiskausyrityksestä

Brittinaisen raiskaustapaus ei ole ainoa laatuaan. Egyptin turistiministeri Hisham Zaazoun mukaan vuonna 2013 ulkomaalaiset matkailijat tekivät ainakin kolme ilmoitusta raiskauksesta sekä 150 ilmoitusta seksuaalisesta häirinnästä.

Maaliskuun lopussa egyptiläinen poliisi pidätettiin syytettynä venäläisen naisturistin raiskausyrityksestä. Syytetty poliisi työskentelee Etelä-Siinain turistipoliisiyksikön palveluksessa.

Poliisi näki venäläisnaisen poistuvan baarista ja lähti seuraamaan naista. Nainen jätti hotellihuoneensa parvekkeen oven auki. Syytetty poliisi meni sisälle naisen hotellihuoneeseen avonaisesta parvekkeen ovesta ja yritti raiskata tämän. Raiskaaja lähti pakoon hotellihuoneesta naisen huutaessa apua.

Musta lista työntekijöistä

Egyptin turistiministeriö ilmoitti tiistaina 25. maaliskuuta jäädyttäneensä kahden Sharm El Sheikhin hotellin toimiluvat seksuaalisten häirintätapausten vuoksi. Toinen hotelleista on neljän tähden Sharm Holiday -hotelli ja toinen Hilton -ketjun viiden tähden Sharks Bay -hotelli.

Turistiministeri Hisham Zaazou kertoi tiedotusvälineille ministeriön suunnittelevan mittavia toimia seksuaalista häirintää vastaan. Zaazoun mukaan ministeriö on perustamassa mustan listan kaikista matkailusektorilla työskentelevistä työntekijöistä, jotka ovat olleet osallisina seksuaalisiin häirintätapauksiin.

Listan tarkoituksena on estää seksuaaliseen häirintään syyllistyneiden työllistyminen matkailusektorin muihin tehtäviin.

– Seksuaalinen häirintä on uhka paitsi ulkomaalaisille myös egyptiläisille. On hyvä muistaa, että ilmiö on olemassa kaikkialla maailmassa, Egyptin turistiministeriön puhemies Rasha Azaizi sanoi tiedotusvälineille.

Kasvava ongelma

Seksuaalinen häirintä on Egyptissä kasvava ongelma, jonka kohteeksi joutuvat tutkimusten mukaan myös muslimiasua ja jopa kasvohuivia käyttävät egyptiläisnaiset.

Useat egyptiläiset kansalaisjärjestöt kampanjoivat seksuaalisen häirinnän vähentämiseksi sekä rohkaisevat naisia raportoimaan häirinnästä. Valtaosa seksuaalisesta häirinnästä sekä raiskauksista jää raportoimatta, koska perinteisen ajattelun mukaisesti häirinnän tai raiskauksen uhri syyllistetään tapahtuneesta.

Vallalla olevan ajattelumallin mukaisesti kunniallisesti käyttäytyvää ja pukeutuvaa naista ei häiritä ja siksi moni nainen häpeää tapahtunutta ja jättää kertomatta kohtaamastaan häirinnästä perheelleen, lähipiirilleen sekä viranomaisille.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme