Mainos
Mainos

Najafin taisteluille ei näy loppua

Yhdysvallat on jatkanut imaami Alin moskeijan lähialueiden pommittamista Najafissa. Rajuja yhteenottoja on käyty myös kaduilla.

Najaf, Irak

Silminnäkijät kertoivat taisteluiden repineen jälleen tänään Najafin kaupungin keskustaa Irakissa.

Shiiamuslimeille pyhän imaami Alin moskeijan ympäriltä kuultiin voimakkaita räjähdyksiä ja tulitusta. Jo kolme viikkoa jatkuneelle pattitilanteelle moskeijalla ei näkynyt loppua.

Moskeijassa majailevat Moqtada al-Sadrin Mahdi-armeijan taistelijat kertoivat sotivansa kristittyjä ristiretkeläisiä vastaan ja sanoivat, että heillä on riittävästi ruokaa, vettä ja ammuksia viikoiksi, ehkä jopa kuukausiksi.

Aika on shiiataistelijoiden puolella. Yhdysvallat ei voi hyökätä moskeijaan, joka on shiiamuslimien pyhimpiä paikkoja maailmassa. Jo moskeijan vakava vaurioituminen raivostuttaisi shiiat ympäri maailmaa ja lisäisi Yhdysvaltain joukkoja vastaan taistelevan vastarintaliikkeen kannatusta.

Al-Sadr on saanut paljon Irakin köyhiä puolelleen, ja ajatus amerikkalaisista islamia vastaan hyökkäävinä ristiretkeläisinä houkuttelee mukaan muitakin.

Tänään Yhdysvaltain tankkien kerrottiin vetäytyneen kauemmas moskeijasta, jonka seinä sai eilen osuman tulituksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme