Mainos
Mainos

Najafin tulitauko rikkoutui

Hauras tulitauko näyttää rikkoutuneen Najafissa. Lisäksi yli kymmenen ihmistä on kuollut Yhdysvaltain ilmaiskussa Fallujassa.

Najaf, Irak

Silminnäkijöiden mukaan Najafin kaupungista on kuulunut tulitusta ja räjähdyksiä, ja shiiajoukkojen miehittämältä vanhalta hautausmaalta nousi savua.

Shiiajohtaja Moqtada al-Sadrille uskolliset joukot ja Yhdysvaltain johtamat liittoumajoukot sopivat aselevosta perjantaina. Neuvotteluyhteys joukkojen välillä kuitenkin katkesi eilen. Tänään shiiajoukot vaelsivat kaupungin kaduilla ja tunnelma oli silminnäkijöiden mukaan jännittynyt.

Najafin poliisipäällikkö Ghaleb al-Jazaeri on käskenyt kaikkia tiedotusvälineiden edustajia poistumaan kaupungista turvallisuussyihin vedoten.

Myös muualla Irakissa on taisteltu. Sairaalalähteiden mukaan ainakin 11 irakilaista kuoli ja 23 haavoittui Yhdysvaltain ilmaiskussa Fallujassa varhain tänään.

Alankomaiden puolustusministeriön mukaan hollantilainen sotilas kuoli ja viisi muuta haavoittui Etelä-Irakissa myöhään eilisiltana. Hyökkääjät avasivat tulen kohti hollantilaisjoukkoja Ar Rumaythahin kaupungin lähistöllä, jonne Hollannin 1200 sotilasta on sijoitettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme