Mainos
Mainos

Nälkä pakottaa palestiinalaisia ulos kodeistaan

Palestiinalaiset jonottavat elintarvikkeita eri puolilla Gazaa. Mohamed Hassan, 55, yrittää ostaa jauhoja tai leipää. Hän on odottanut vuoroaan jo viisi tuntia.

- Olen vanha mies. En uskaltanut päästää poikiani ulos, joten lähdin yksin. Olisin muuten liian huolissani, Hassan kertoo Aftonbladet-lehden kirjeenvaihtajalle.

Suurin osa pysyy kodissaan odottamassa seuraavaa hyökkäystä. Lähes kaikki kaupat ovat kiinni.

- Minne meidän pitäisi mennä? En tiedä mitään turvallista paikkaa, kuiskaa 14-vuotias Iman BBC:n palestiinalaiselle toimittajalle. Tyttö uskaltaa hädin tuskin puhua.

Sairaalat ja ruumishuoneet ovat täynnä. Ruumiita on jopa ulkona odottamassa hautausta. Kaaosta lisää se, että vanhemmat etsivät sairaaloista kadonneita lapsiaan.

Marwan Abu Rabia löysi 20-vuotiaan poikansa ruumishuoneen lattialta.

- Siellä oli niin paljon ruumiita, että se näytti verilöylyltä, hän kuvailee Guardian-lehdessä.

Rabia sanoo, että hänen poikansa oli opiskelija ja tämä oli palaamassa tentistä kun iskut alkoivat. Hän arvelee, että ohjuksen kohteena oli Hamas-järjestön poliisi, joka oli kadulla samaan aikaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme