Mainos
Mainos

Nämä Finnairin lennot Ranskan lennonjohtajien lakko peruu

Ranskassa lennonjohtajat aloittivat kolmipäiväisen lakon tiistaina. Lakon takia peruttiin noin 1 800 lentoa. Myös Suomen-lennoissa oli muutamia peruutuksia.

Finnair peruu tänään ja huomenna neljä Helsingin ja Pariisin välillä liikennöitävää lentovuoroa. Peruutukset koskevat Helsinki-Vantaalta klo 7.35 ja 12.15 lähteviä lentoja sekä Charles de Gaullen kansainväliseltä lentoasemalta klo 7.40 ja 19.15 lähteviä lentoja.

Lennonjohtajat vastustavat EU:n hanketta, jonka tarkoituksena on yhdistää Euroopan lennonjohdot. Lennonjohtajat pelkäävät hankkeen vaikuttavan heidän työoloihinsa sekä lentoturvallisuuteen.

Lentoliikenteen häiriöt laajenevat keskiviikkona, kun protestiin liittyy useiden muiden Euroopan maiden lennonjohtajia. Heidän uskotaan turvautuvan lakkoa lievempiin toimiin, kuten hidastuslakkoihin.

Häiriöitä saattaa Finavian mukaan ilmetä myös muun muassa Belgian, Britannian ja Italian lentoliikenteessä.

EU:n Single European Sky -hankkeen tavoitteena on luoda yhtenäinen eurooppalainen ilmatila, joka olisi yhden hallinnon alla. Tästä on neuvoteltu pari vuosikymmentä.

(MTV3–STT–Reuters–AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme