Mainos
Mainos

Nämä ovat Trumpin pointit: Laittomat siirtolaiset ulos, Obamacare alas, islam on uhka USA:lle ja ase jokaisen perusoikeus

Republikaanien Donald Trumpin linjasta tiedetään vain, että se on epäselvä. 

Ehdokas on korostanut kampanjassaan näkyvästi maahanmuuttokysymystä ja luvannut rakennuttaa Meksikon kustantaman aidan Yhdysvaltain etelärajalle ja karkottaa laittomat siirtolaiset hetimmiten. 

Trump pitää islaminuskoisia vakavana uhkana maan turvallisuudelle ja on vaatinut, että Lähi-idän maat ottaisivat entistä enemmän vastaan pakolaisia Syyriasta ja Irakista. Trump on vaihtelevasti ilmoittanut, että estäisi määräajaksi joko kaikkien tai joidenkin islaminuskoisten pääsyn Yhdysvaltoihin, mutta myös sanonut, että kyse oli vain ehdotuksesta. 

Asekysymys jakaa kansalaisia. Trump kannattaa niin sanottua perustuslain toista lisäystä eli vapaata oikeutta kantaa asetta. Hänen näkemyksensä mukaan Yhdysvaltoja koettelevat joukkomurhat voitaisiin estää, jos kansalaisilla olisi mahdollisuus puolustaa itseään. 

Presidenttinä Trumpin ulkopolitiikka voisi lähentää Yhdysvaltain ja Venäjän pahasti tulehtuneita suhteita. Trump myös ilmoittaa vahvistavansa maan armeijaa. Nato-liittolaisten tulisi maksaa suurempi osuus kustannuksista ennen kuin Yhdysvallat sitoutuu noudattamaan Nato-maiden keskinäistä auttamisvelvoitetta. 

Kyllä tai ei aborttioikeudelle 

Trumpin kanta Yhdysvalloissa voimakkaita tunteita herättävään aborttioikeuteen on häilyvä. Hän on sanonut kannattavansa aborttien kieltämistä lailla ja siihen turvautuneiden naisten rangaistuksia. Sittemmin hänen näkemyksensä on ollut, että aborttikysymys tulisi jättää osavaltioiden päätettäväksi. Trump on toisaalta todennut, että hän kannattaa aborttikieltoa lukuun ottamatta raiskaus- tai insestitapauksia tai silloin kun äidin henki on vaarassa. Ennen presidentiksi pyrkimistään Trump kannatti aborttioikeutta. 

Presidentti Barack Obaman suuren terveydenhuoltouudistuksen Obamacaren Trump on ilmoittanut lakkauttavansa ja korvaavansa sen yksityisillä vaihtoehdoilla. Hänen mukaansa Obamacare on nostanut terveydenhuollon kustannuksia ja vienyt töitä. Trumpin näkemykset maan terveyspalveluiden järjestämisestä ovat epäselvät, eikä hän ole ilmoittanut täsmällistä vaihtoehtoa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme