Mainos
Mainos

Napatutkijat pääsivät kotiin

Pohjoiselta Jäämereltä eilen pelastetut venäläiset napatutkijat ovat saapuneet kotikaupunkiinsa Pietariin. Tutkijat joutuivat tukalaan tilanteeseen viime viikolla, kun heidän tutkimusasemansa rakennukset vajosivat mereen.

Yhteensä 12 tutkijaa saivat sankarin vastaanoton, kun heitä kuljettanut erikoiskone saapui perille tänään iltapäivällä. Seikkailijoita vastaanottamassa oli perheenjäseniä, ystäviä ja kollegoita.

Napatutkijat lennätettiin kotiin Norjan Huippuvuorilta, jonne heidät pelastettiin Severni Polius 32 -tutkimusasemalta helikoptereilla sen jälkeen kun liki kaikki heidän tutkimusasemansa rakennukset olivat vajonneet mereen keskiviikkona.

Kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut onnettomuudessa, ja tutkijoille jäi kaksi rakennusta, joissa he asuivat odottaessaan pelastajia. Severni Polius 32 -tutkimusasema perustettiin vajaa vuosi sitten keräämään tietoja ilmaston lämpenemisestä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme