Mainos
Mainos

NASA lähetti robotin kohti Marsia

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa laukaisi vihdoin tänään matkaan ensimmäisen kahdesta robotista, joiden on määrä tutkia Mars-planeetan pintaa. Laukaisun piti alun perin tapahtua jo sunnuntaina, mutta huono sää lykkäsi lähdön vasta tälle päivälle.

Robotti lähti pitkälle lennolleen Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta Floridasta. Robottien on määrä etsiä Marsin pinnalta merkkejä vedestä. Näin pyritään selvittämään, onko planeetalla elämää - tai onko sitä ollut joskus aiemmin. Hanke on kansainvälinen. Robotin on määrä laskeutua Marsiin tammikuussa.

Toinen samanlainen on määrä laukaista matkalleen myöhemmin tässä kuussa. Robotit ovat noin ruohonleikkurin kokoisia ja laskeutuvat planeetan eri puolille. Marsiin on aiemmin jo lähetetty japanilaisia ja eurooppalaisia satelliitteja, kun Marsin ja Maan kiertoradat nyt ovat harvinaisen lähellä toisiaan. Planeettaa kiertää jo kaksi Nasan satelliittia.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme