Mainos
Mainos

Nasa: Marsissa voi olla elämää myrkkylöydöksestä huolimatta

Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan Mars-planeetan olosuhteet voivat sittenkin olla suotuisat elämän syntymiselle.

Eilen uutistoimisto Reuters kertoi, että Phoenix-luotain on saattanut löytää Marsin maaperästä perkloraattia. Esimerkiksi rakettipolttoaineessa käytetty perkloraatti on vahvasti hapettava ja syövyttävä aine.

Reuters uutisoi, että perkloraatin löytyminen voi tarkoittaa sitä, etteivät olosuhteet Marsissa olekaan niin suotuisat elämän syntymiselle kuin tiedemiehet ovat tähän saakka uskoneet. Nyt Nasa on kuitenkin kumonnut tämän väitteen.

Nasan mukaan on edelleen mahdollista, että Marsista löytyy mikrotason elämää. Avaruushallinto pyytääkin nyt kärsivällisyyttä, kun löydöstä tutkitaan tarkemmin. Nasa yrittää muun muassa varmistua siitä, ettei avaruusluotain ole tuonut perkloraattia mukanaan.

Phoenix-luotaimen tarkoituksena on tutkia, virtasiko Marsissa koskaan vettä ja onko planeetalla joskus ollut elämää. Viime viikolla Nasa ilmoitti saaneensa varmoja todisteita siitä, että Marsissa todella on vesijäätä.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme