Mainos
Mainos

Nasa: Sateliitti putoaa Maahan perjantai-iltana

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa on tarkentanut ennustettaan siitä, milloin toimintansa lopettanut satelliitti putoaa Maahan.

Satelliitin arvioidaan palaavan Maan ilmakehään huomenna, myöhään iltapäivällä tai illalla Suomen aikaa.

Nasan mukaan satelliitti ei saavu ilmakehään Pohjois-Amerikan yläpuolella. Vielä on kuitenkin liian aikaista ennustaa tarkemmin missä päin maapalloa se putoaa. Ennusteita tarkennetaan jatkuvasti.

Tullessaan Maan ilmakehään kuuden tonnin painoinen satelliitti hajoaa osiin, joista suurin osa palaa. Arviolta kolmisenkymmentä avaruusromun kappaletta kuitenkin iskeytyy Maan kamaralle.

Nasa ei usko, että putoavista kappaleista olisi vaaraa ihmisille ja pitää riskiä äärimmäisen pienenä. Avaruudentutkimusta on tehty puolen vuosisadan ajan, eikä kenenkään ole vahvistettu loukkaantuneen putoavan avaruusromun takia, Nasasta todetaan.

UARS-satelliitti laukaistiin radalleen vuonna 1991 tutkimaan ylempää ilmakehää. Se lopetti toimintansa kuusi vuotta sitten.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme