Mainos
Mainos

Nasa teki merkittävän planeettalöydön

Avaruusteleskooppi Hubble on löytänyt planeetan, jolla on ilmakehä. Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa kertoi eilen, että planeetta on jotakuinkin Jupiterin kokoinen ja se on 150 valovuoden päässä maasta. Yksi valovuosi on noin kymmenen biljoonaa kilometriä. Nasan mukaan planeetta sijaitsee lähellä tähteä nimeltä HD209458, ja sen ilmakehä on täynnä natriumia.

Planeetta on tutkijoiden mukaan asuinkelvoton, sillä se sijaitsee liian lähellä sen kiertämää tähteä. Kyseessä on ensimmäinen aurinkokunnan ulkopuolella oleva planeetta, jolla on havaittu ilmakehä. Löytö saattaakin johtaa planeettatutkimuksen uuteen vaiheeseen ja samalla antaa intoa maapallon tapaisten planeettojen etsimiseen. Avaruudessa sijaitseva Hubble-teleskooppi onnistui havaitsemaan etäisen planeetan ilmakehän, kun planeetta ohitti kiertämäänsä tähteä.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme