Mainos
Mainos

Nasalta tukikohtia kuuhun?

Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa suunnittelee pysyvien tukikohtien perustamista Kuuhun. Tukikohdat on tarkoitus varustaa niin, että astronautit voivat pysyä niissä jopa puoli vuotta kerrallaan. Tukikohtiin rakennetaan oma energiantuotanto sekä kuljetusjärjestelmä, jotta astronautit voivat tehdä tieteellistä työtä myös tukikohtien ulkopuolella.

Tukikohtien tarkkaa muotoa ei ole vielä päätetty, mutta Nasa aikoo käyttää hyväksi Kansainvälisestä ISS-avaruusasemasta saamiaan kokemuksia.

Normaalisti ISS-asemalla majoittuu kolme astronauttia, mutta tilaa on useammallekin, kuten esimerkiksi silloin kun huoltolennot telakoituvat asemaan. Asemalla tutkitaan muun muassa ihmisten ja kasvien reagointia hyvin alhaiseen painovoimaan.

Nasa aikoo saada kansainvälisen avaruusaseman valmiiksi vuoteen 2010 mennessä, jolloin nykyiset sukkulalennot lopetetaan. Avaruussukkulat on tarkoitus korvata nykyaikaisemmilla avaruusaluksilla, jotka voisivat lentää Kuuhun ja mahdollisesti myös Marsiin.

Nasa on kaavailemassa paluuta kuulentoihin vuoden 2020 tietämissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme