Mainos
Mainos

Nasan yliäänilento epäonnistui

Tulevaisuuden lentokoneen prototyyppi X43 tuhoutui Nasan suorittamalla koelennolla myöhään eilen. Asiasta kertoi Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa. Koelennon tarkoituksena oli rikkoa ilmailun nopeusennätyksiä. Hapen avulla kulkevan, miehittämättömän X43 -koneen oli tarkoitus lentää seitsemän kertaa ääntä nopeammin.

Yritys epäonnistui, kun Nasa menetti konetta kuljettaneen raketin hallinnan. Raketti laukaistiin Tyynellämerellä. Nasan puhemiehen Alan Brownin mukaan raketin hallinta menetettiin ennenkuin se oli saavuttanut X43-koneen laukaisukorkeuden. Epäonnistumisen vuoksi tulevaisuuden lentokoneen prototyyppi ja sitä kuljettanut raketti jouduttiin tuhoamaan. Alan Brownin mukaan syytä raketin hallinnan menettämiseen ei vielä tiedetä.

X43-kone kuuluu Nasan ohjelmaan, jonka tarkoitus on luoda luoda uusia mahdollisuuksia lentoliikenteeseen ja muuttaa tulevaisuuden avaruusmatkailua.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme