Mainos
Mainos

Nato antoi Serbien vetäytymiselle jatkoaikaa

Sotilasliitto Nato on myöntänyt 24 tunnin jatkoajan Jugoslavian joukkojen vetäytymiselle osista eteläistä Kosovoa. Lykkäys myönnettiin Jugoslavian pyynnöstä.

Kenraaliluutnantti Robin Clifford sanoo, Nato on vakuuttunut Jugoslavian vetäytymisen vilpittömyydestä, mutta suuret pakolaismäärät ja muut tekijät ovat hidastaneet joukkojen pois vetämistä.

Nato-joukkojen komentaja kenraali Michael Jackson pidensi Lounais-Kosovossa Prizrenin kaupungin ympäristössä olevien joukkojen vetäytymisen määräaikaa niin, että joukkojen on vetäydyttävä alueelta viimeistään keskiviikkona keskiyöllä.

Lykkäyksestä huolimatta sotilasliitto vakuutti, että rauhanturvaajat tulevat riisumaan aseista kaikki sellaisilla alueilla liikkuvat serbit, joista vetäytymiselle ei ole myönnetty jatkoaikaa.

Etelä-Serbia ja Pristina muodostavat ensimmäisen niistä kolmesta vyöhykkeestä, joilta serbien on Kosovon rauhansopimuksen mukaisesti vetäydyttävä 11 päivän kuluessa. Sopimus vetäytymisestä allekirjoitettiin viime keskiviikkona.
(STT)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme