Mainos
Mainos

Nato Belgradin esikaupungin kimpussa

Naton sotakoneet pommittivat polttoainevarastoa Belgradin esikaupunkialueella myöhään illalla. Ilmaiskuja oli myös muihin kohteisiin Belgradin liepeillä. Asiasta kertoi Jugoslavian virallinen uutistoimisto Tanjug. Uutistoimiston mukaan kukaan ei loukkaantunut iskuissa.

Jugoslavian tiedotusvälineiden mukaan Nato on jälleen pommittanut Belgradissa sijaitsevaa Batajnican sotilaslentokenttää, jota pommitettiin ilmaiskujen alkupäivinä. Naton ilmaiskut Jugoslaviaan ovat kestäneet jo yli kaksi kuukautta. Jugoslavian tiedotusvälineiden mukaan Naton tiistaiset pommit ovat osuneet myös sokeritehtaaseen. Tanjugin mukaan pommituksia on kuultu myös Etelä-Serbian länsiosassa lähellä Suva Rekan kaupunkia.

Mellakoita Serbiassa?

Sotilaiden vanhemmat ja muut perheenjäsenet ovat osoittaneet mieltään Serbian keskiosassa sijaitsevassa Krusevacin kaupungissa maanantaina ja tiistaina. Mielenosoittajat ovat vaatineet Kosovossa olevien poikiensa vetämistä pois kiistellystä maakunnasta.

Jugoslavialainen uutistoimisto Beta kertoi eilen paikallisen armeijan komentajan tuominneen mielenosoittajien "petoksellisen" toiminnan ja uhanneen heitä ankarilla rangaistuksilla. Mielenilmaus haittaa maanpuolustusta ja merkitsee suoranaista yhteistoimintaa vihollisen kanssa, armeijan lausunnossa sanottiin. Uutistoimisto ei kertonut muita yksityiskohtia mielenosoituksesta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme