Mainos
Mainos

Nato: Venäjän sotilaallinen väliintulo Itä-Ukrainassa todennäköistä

Sotilasliitto Naton pääsihteerin mukaan Venäjän sotilaallinen väliintulo Itä-Ukrainassa on hyvin todennäköistä.

Pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoi uutistoimisto Reutersille, että Venäjä ei ole vetämässä joukkojaan Ukrainan rajalta.  

Rasmussenin mukaan Venäjä yrittää naamioida sotilaallisen väliintulon humanitaariseksi operaatioksi. Venäjän presidentin edustaja sanoi aiemmin, että maa lähettää humanitaarista apua Ukrainaan, jos kaikki osapuolet suostuvat siihen.  

Taistelut Itä-Ukrainassa ovat jatkuneet. Ukrainan hallituksen joukot onnistuivat katkaisemaan yhteyden kapinallisten hallussa olevien Donetskin ja Luhanskin kaupunkien välillä.  

Hallituksen joukot valmistautuvat valtaamaan Donetskin takaisin kapinallisilta. Itä-Ukrainan uuden kapinallisjohtajan Aleksandr Zahartshenkon mukaan kapinalliset puolestaan valmistautuvat suureen vastaiskuun.  

Kireän tilanteen keskellä kansainvälinen tutkijaryhmä on jatkanut tutkimuksiaan malesialaiskoneen putoamispaikalla. Hollantilaiset tutkijat arvioivat, että ensimmäinen raportti tapahtumien kulusta valmistunee muutamassa viikossa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme