Mainos
Mainos

Nato iskenyt jälleen Jugoslaviaan

Nato on tehnyt uusia ilmaiskuja eri puolille Jugoslaviaa. Uutistoimisto Tanjug kertoo, että lukuisia räjähdyksiä on kuultu Serbian toiseksi suurimman kaupungin Novi Sadin lähistöltä.

Serbian televisio puolestaan kertoo, että Nato on iskenyt jo toisena perättäisenä yönä Valjevon kaupunkiin keskisessä Serbiassa. Belgradissa Naton kerrotaan iskeneen aamuyöllä presidentti Slobodan Milosevicin sosialistipuolueen päämajaan. Mahdollisista uhreista ja vahingosta ei ole toistaiseksi kerrottu. Iskuista kertoi yksityinen radioasema Studio B. Jugoslavian vastaiset ilmaiskut ovat kestäneet nyt tasan kuukauden.

Thatcher arvostelee Natoa

Britannian entinen pääministeri Margaret Thatcher arvostelee kovin sanoin Natoa. Margaret Thatcher katsoo, että Naton ilmaiskut tulevat kahdeksan vuotta myöhässä. Hän sanoo vaatineensa Jugoslavian presidentin Slobodan Milosevicin vastaisia toimia jo 1990-luvun alussa.

Thatcher arvostelee Natoa myös siitä, että sen tavoitteet eivät ole selviä ja uskottavia. Margaret Thatcherin mielestä Naton tulee harkita maajoukkojen lähettämistä Balkanille. Hän muistuttaa kuitenkin, että maasota voi kestää pitkään.
(MTV3-AFP-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme