Mainos
Mainos

Nato ja EU tiivistävät yhteistyötään – Suomi tukee ajatusta

Nato ja Euroopan unioni ovat allekirjoittaneet julkilausuman yhteistyön tiivistämisestä. Tarkoituksena on syventää yhteistyötä muun muassa hybridiuhkiin vastaamisessa. Suomi tukee vahvasti ajatusta. 

Hybridiuhkien torjumiseksi järjestetään rinnakkaisia harjoituksia ensi vuodesta lähtien. Yhteisharjoitusten järjestäminen on hankalaa, sillä organisaatioiden välillä ei ole kattavaa tietojenvaihtosopimusta. 

EU-maa Kyproksen ja Nato-maa Turkin välinen konflikti on ollut keskeisimpiä esteitä yhteistyölle. 

Nato-lähteet myöntävät, että yhteistyö on ollut hyvin rajallista siitä lähtien kun Kyproksesta tuli EU-jäsen vuonna 2004. 

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan kuluvan vuoden aikana organisaatiot ovat sopineet yhteisistä toimista enemmän kuin edellisten kolmentoista vuoden aikana yhteensä.

Tänä vuonna Nato ja EU ovat sopineet yhteistyöstä sekä kyberpuolustuksessa että merioperaatioissa. Nato on tullut EU:n avuksi partioimaan Turkin ja Kreikan väliselle Egeanmerelle ihmissalakuljetuksen kitkemiseksi.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme