Mainos
Mainos

Nato ja EU tyytyväisiä Milosevicin pidättämisestä

Maailmalla on oltu tyytyväisiä Milosevicin pidätykseen.

Prodi, Romano

Nato ja Euroopan Unioni ovat ilmaisseet tyytyväisyytensä Jugoslavian entisen presidentin Slobodan Milosevicin pidättämisen johdosta. Nato kuitenkin toivoo, että pidättäminen johtaa Milosevicin saamiseen sotarikostuomioistuimeen Haagiin. Milosevic halutaan Haagiin vastaamaan teoistaan, joita hän teki albaaneja vastaan Kosovon sodassa.

EU:n edustaja puolestaan totesi, että EU toivoo Milosevicin poliittisen uran olevan nyt loppu. EU:n mielestä entisen presidentin pidättäminen on tärkeä askel rauhan ja oikeuden palauttamiseksi Balkanin alueelle.

EU-komission puheenjohtaja Romano Prodi (kuvassa) lausui eilen, että hän kyllä haluaa Milosevicin Haagiin tuomittavaksi, mutta totesi, että Belgradin pitäisi itse päättää asiasta.

Yhdysvaltain presidentti George Bush kehottaa Jugoslavian johtoa tiiviiseen yhteistyöhön YK:n ja Haagin sotarikosoikeuden kanssa.

Venäjä on puolestaan varoittanut ulkovaltoja liiasta painostamasta, koska sen mukaan Milosevicin tuomitseminen on Jugoslavian sisäinen asia.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme