Mainos
Mainos

Nato ja Venäjä neuvottelevat Itämeren lentoturvallisuudesta – keskustelua myös Naton ohjuspuolustusjärjestelmästä

Sotilasliitto Naton ja Venäjän edustajat yrittävät tänään neuvotella lentoturvallisuuden parantamisesta Itämerellä. Brysselissä kokoontuva suurlähettilästason neuvosto on ollut aiemmin koolla vain kerran Ukrainan kriisin puhkeamisen jälkeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin lupasi Suomen-vierailullaan, että lentoturvallisuuden parantaminen nousee kokouksessa esiin. Presidentti Sauli Niinistö esitti, että Itämerellä sovittaisiin yhteisistä säännöistä pimeiden lentojen välttämiseksi.

Venäjä haluaa keskustella kokouksessa myös Naton Eurooppaan rakentamasta ohjuspuolustuksesta. Nato ilmoitti viime viikonlopun huippukokouksessaan, että ohjuspuolustusjärjestelmä on alustavassa toimintavalmiudessa.

Venäjä suhtautuu asiaan vihamielisesti ja pitää toimia uhkana omalle turvallisuudelleen.

Nato puolestaan on toistuvasti vakuuttanut, ettei sen ohjuspuolustusta ole suunnattu Venäjää vastaan, vaan sillä vastataan euroatlanttisen alueen ulkopuolelta, kuten Lähi-idästä, tuleviin uhkiin.

– (Venäjä aikoo) korostaa strategiseen vakauteen liittyviä riskejä, jotka ovat nousseet esiin Yhdysvaltain ja Naton ohjuspuolustusjärjestelmän rakentamisesta Eurooppaan, sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja eilen uutistoimisto AFP:n mukaan.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme