Mainos
Mainos

Nato ja Venäjä tapaavat Brysselissä – Tutkija: Tavoitteena vähentää jännitteitä

Sotilasliitto Nato ja Venäjä keskustelevat lähiviikkoina muun muassa Ukrainan kriisistä.

Asiasta kertoo Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.  

Tapaaminen järjestetään suurlähettilästasolla Brysselissä. Keskustelujen aiheena on muun muassa Minskin sopimuksen toteuttaminen.

Nato-Venäjä-neuvosto ei ole kokoontunut pariin vuoteen. Huhtikuussa 2014 Nato päätti keskeyttää käytännön yhteistyön Venäjän kanssa Ukrainan tilanteen takia.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Teija Tiilikaisen mukaan kokous ei kaikesta huolimatta ollut yllättävä, vaan sitä on ennakoitu jo jonkin aikaa.

– Nyt on ollut ilmassa, että tärkeimmistä asioista tulisi pystyä puhumaan, kuten siitä, miten estää sotilaallisen jännityksen kasvaminen, Tiilikainen sanoi. 

Stoltenberg totesikin, että kokouksen keskipisteessä on myös "läpinäkyvyyden lisääminen ja riskien vähentäminen" sotilastoiminnoissa. Hän viittasi erityisesti viime marraskuuhun, jolloin Turkki ampui alas venäläisen sotilaskoneen. Turkin mukaan kone loukkasi maan ilmatilaa.

Tiilikainen ei ole kovin toiveikas sen suhteen, että Ukrainan tilanteeseen on kokouksessa luvassa läpimurtoa. 

– Minskin sopimuksen toteutuminen on lähinnä Venäjästä kiinni. En näe, että olisi tapahtunut mitään suurta muutosta, joka johtaisi Venäjän politiikan muutokseen asiassa.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot