Mainos
Mainos

Nato järjestää sotaharjoituksen Albaniassa

Sotilasliitto Nato järjestää sotaharjoituksen Albaniassa ensi viikolla ja syyskuussa Makedoniassa, ilmoitti Yhdysvaltain puolustusministeriö tänään. Harjoitusten päämääränä on saada Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic lopettamaan sotatoimet Kosovossa.

Puolustusministeriön edustaja Ken Bacon sanoi, ettei Milosevicin pidä epäillä Naton kykyä siirrellä pikaisesti joukkojaan, olivatpa ne sitten ilmavoimia tai jalkaväkeä. Baconin mukaan Naton suunnitelmat mahdollisesta sotilaallisesta väliintulosta Kosovossa ovat lähes valmiit.

-Naton täytyy vielä päättää, minkälainen tilanne vaatii sotilaallista väliintuloa. Uskon kuitenkin, että väkivaltaisuuksien jatkuessa Naton jäsenet ovat pääsemässä yhteisymmärrykseen myös tästä, hän sanoi.

Nato-joukot harjoittelevat Albaniassa 17.-22. elokuuta ja Makedoniassa 10.-18. syyskuuta. Harjoituksiin osallistuu sotilaita useista Nato-maista ja myös rauhankumppanuusohjelmaan kuuluvista maista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme