Mainos
Mainos

Nato-jäsenyydellä vahva tuki Unkarissa

Unkarin Nato-kansanäänestyksen ensimmäiset tulokset osoittivat illalla kansalaisten tukevan odotetusti jäsenyyttä Pohjois-Atlantin liitossa. Kun runsas neljännes äänistä oli laskettu keskusvaalilautakunta kertoi, että jäsenyyttä kannatti 85 prosenttia äänestäneistä. Vastustajia oli 14 prosenttia.

Vaaliviranomaisten mukaan äänestysprosentti oli hieman yli 51 prosenttia, eli äänestys täytti niiltä osin sille asetetut laillisuusvaatimukset. Ensimmäiset tulokset saatiin pääkaupungin Budapestin lähiympäristöstä. Virallisia tuloksia odotetaan ensi yönä.

Vaikka kansanäänestys tuntuu näyttävän vihreää valoa Nato-jäsenyydelle, oli se käytännössä merkityksetön. Neuvottelut Unkarin, Puolan ja Tshekin kanssa on jo saatu päätökseen ja maiden liittyminen läntiseen puolustusliittoon vuonna 1999 on ollut selvää - Unkarin äänestystuloksesta riippumatta.
(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme