Mainos
Mainos

Nato jatkoi serbiaseiden tuhoamista

Nato-johtoiset rauhanturvajoukot tuhosivat tänään toisen osan Bosnian serbien ammusvarastosta serbien vastalauseista huolimatta. Räjähdys, jolla tuhottiin noin 30 tonnia aseita, nosti sankan savun puolentoista kilometrin korkeuteen.

Ensimmäinen räjäytys tehtiin eilisaamuna. Ammusvaraston tuhoamiseen tähtäävä operaatio on nimetty Tulivuoreksi ja Nato-lähteiden mukaan se etenee jopa aikataulustaan edellä.

Ifor-joukot löysivät kaksi viikkoa sitten serbien salaisen ammusvaraston koulusta Margeticin kylästä ja katsoivat sen rikkovan Daytonin rauhansopimusta. Varastossa oli huomattavat määrät ammuksia, räjähteitä, luoteja ja miinoja.

Bosnian serbien televisiossa Ifor- joukkojen aikeita tuhota varasto kutsuttiin sunnuntaina vaaralliseksi provokaatioksi. Rauhanturvajoukot saivat myös uhkauskirjeen operaatio Tulivuoren johdosta, minkä vuoksi joukkojen hälytysvalmiutta lisättiin viikonloppuna.

Daytonin rauhansopimuksen mukaan kaikki ase- ja ammusvarastot oli pitänyt ilmoittaa ja avata Naton tarkastuksia varten jo useita kuukausia sitten.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme