Mainos
Mainos

Nato-joukkoja kaavaillaan pakolaisten turvaksi

Yhdysvallat kiistää Naton kaavailevan maajoukkojen hyökkäystä Kosovoon. Sen sijaan Nato harkitsee joukkojen lähettämistä Kosovoon palaavien pakolaisten turvaksi.

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon korostaa, että sotilasliitto ei aio tunkeutua maavoimien avulla Kosovoon. Naton joukkoja on tarkoitus käyttää rauhanturvaamiseen, ei hyökkäämiseen, sanoo Pentagon. Sen sijaan kansainvälisiä joukkoja tarvitaan Kosovossa turvaamaan pakolaisten paluu, katsoo Yhdysvaltain ulkoministeriö. Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on keskustellut asiasta Nato-liittolaisten kanssa.

Myös Naton pääsihteeri Javier Solana sanoo, että sotilasliiton johtamat joukot voisivat turvata pakolaisten paluuta Kosovoon. Nato korostaa, että tavoitteena on saavuttaa Kosovon kriisiin yhä poliittinen ratkaisu. Sen pitää Naton mukaan perustua Ranskassa neuvoteltuun rauhansopimukseen.
(MTV3-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme