Mainos
Mainos

Nato-kenraali: Venäjä johtaa Ukrainan naamiomiehiä

Naton komentaja, kenraali Philip Breedlove on julkaissut Naton sivuilla blogikirjoituksen, joka on otsikoitu: Keitä ovat miehet naamioiden takana?

Breedloven mielestä on vaikea ymmärtää, että Itä-Ukrainassa aseistautuneet miehet yhtäkkiä nousisivat kansan parista ja alkaisivat järjestelmällisesti vallata hallituksen rakennuksia. Sen sijaan Itä-Ukrainassa tapahtuu Nato-kenraalin mielestä hyvin suunniteltu ja järjestetty sotilasoperaatio.

– Me arvioimme, että sitä suoritetaan Venäjän suunnasta, Breedlove toteaa.

Komentaja kenraali Breedlove listaa väitettään tukevia huomioita. Hänen mukaansa aktivisteista näkyy sotilaskoulutus, heillä on armeijan kalustoa ja he työskentelevät yhdessä tavalla, joka on ominaista pitkäaikaisille yksiköille, ei spontaanisti toimivalle paikalliselle armeijalle. Aseita käsitellään ammatillisesti; kivääreitä pidetään piippu alaspäin ja sormet etäällä liipasimilta.

Kenraalin mukaan kyynelkaasun ja kranaattien käyttö kertoo tasokkaasta koulutuksesta. Tarkastuspisteillä miehet ovat varuillaan, keskittyneitä ja johtajansa kontrollissa. Rakennuksiin isketään suunnitellusti. Alueen turvaaminen tiesuluilla on samanlaista kuin nähtiin Krimilläkin. Kenraali Breedlove sanoo lisäksi, että miehillä hallussa olevat aseet ja kalusto näyttäisivät olevan pääasiassa peräisin Venäjän armeijalta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi eilen puheessaan toivovansa, että Ukrainan kriisiin löydetään diplomaattinen ratkaisu. Hän torjui väitteet, että Itä-Ukrainassa olisi Venäjän erikoisjoukkoja. Putin myönsi kuitenkin ensimmäisen kerran, että Krimillä oli kansanäänestyksen aikana Venäjän joukkoja.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme