Mainos
Mainos

Nato: Kosovossa kymmeniä tappoja viikossa

Kosovossa surmataan joka viikko noin 30 ihmistä, sanoi sotilasliitto Naton tiedottaja Jamie Shea tänään. Shean mukaan poliisin ja oikeusjärjestelmän puute ovat luoneet maakuntaan "lain ja järjestyksen tyhjiön".

shea, jamie, naton tiedottaja

Shean mukaan turvallisuustilanne Kosovossa on "vakava, mutta ei katastrofaalinen". 14 serbimaanviljelijän murha heinäkuun lopussa aiheutti pelkoja Kosovon albaanien kostotoimien yltymisestä.
-Meillä on sotilaita, mutta kuten tiedetään, sotilaat eivät ole parhaita poliiseja. Meiltä puuttuu oikeusjärjestelmä, joka koettelee rikolliset ja tuomitsee syylliset, Shea sanoi.

Shean mukaan Kosovoon lähetetään tulevina kuukausina 3000 YK:n poliisia. Pian aloitetaan myös paikallisten poliisivoimien koulutus. Tähän mennessä 41 maata on luvannut lähettää Kosovoon yhteensä 1900 poliisia ja satoja rajanvalvontayksikköjä ja erikoisjoukkoja. Kuitenkin vasta kourallinen näistä on saapunut Kosovoon.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme