Mainos
Mainos

Nato kysyy: Jatkuuko Sfor-toiminta Bosniassa

Puolustusliitto Naton sotilaallinen johto kaipaa viimeistään maaliskuun alussa tietoa siitä, jatketaanko Bosnian rauhanturvaoperaatiota ensi vuoden kesäkuun jälkeen.

Nato-kenraalien mielestä Bosnian tilanne on tällä hetkellä niin jännittynyt ja epävarma, että Sfor-rauhanturvaoperaation 34 000 miehen sotilasjoukkoja ei pitäisi vähentää lähikuukausina.

Naton puolustusministerit saavat tiistaina raportin Bosnian tilanteesta, liiton Brysselin päämajasta kerrottiin. Myös Suomi saa osallistua raportin käsittelyyn keskiviikkona, kun Nato-ministerit tapaavat Euroatlanttisen kumppanuusneuvoston puolustusministerit. Suomea edustaa kokouksessa puolustusministeri Anneli Taina (kok.).

Osa Yhdysvaltain kongressin jäsenistä vastustaa kuitenkin maansa mukanaoloa. Ranska ja Britannia ovat molemmat ilmoittaneet, että ne eivät sitoudu rauhanturvaoperaation jatkamiseen, mikäli amerikkalaiset vetäytyvät hankkeesta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme