Mainos
Mainos

Nato lähettämässä joukkoja Kosovon lähelle

Naton ulkoministerit antoivat tänään asiantuntijoille tehtäväksi suunnitella mahdollista sotilasliiton joukkojen "ennaltaehkäisevää sijoittamista" Albaniaan ja Makedoniaan. Tarkoituksena olisi estää Serbiaan kuuluvan Kosovon maakunnan kriisin leviäminen naapurimaihin.

Ministerit päättivät myös järjestää kesällä ja syksyllä sotaharjoitukset Makedoniassa ja Albaniassa. Naton ja paikallisten joukkojen yhteisharjoitukset pidetään Naton rauhankumppanuussopimuksen puitteissa.

Nato jatkaa Kosovon tilanteen seuraamista ja ministerit varoittivat harkitsevansa mahdollisia "jatkotoimia", jos tilanne niin vaatii. Ulkoministereiden mukaan Jugoslavian presidentillä Slobodan Milosevicilla on "erityinen vastuu" poliittisen ratkaisun löytämisessä kriisiin. Lausunnossa kuitenkin toistettiin Naton kanta, ettei ratkaisu tarkoita Kosovon itsenäistymistä, vaan maakunnan poliittisen aseman vahvistamista.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme