Mainos
Mainos

Vakoilukohu oli liikaa – Saksa karkottaa USA:n suurlähetystön työntekijän maasta

Saksa karkottaa Yhdysvaltain suurlähetystön työntekijän pois maasta, kertoo Saksan hallituksen edustaja.  

Karkotus liittyy vakoiluskandaaliin Saksan ja Yhdysvaltain välillä. Työntekijä toimii suurlähetystössä tiedustelutehtävissä.   

Eilen Saksan syyttäjäviranomaiset kertoivat tutkivansa uutta epäilyä amerikkalaisten harjoittamasta vakoilusta. Viime viikolla taas pidätettiin Saksan tiedustelupalvelun työntekijä, jonka epäillään toimittaneen amerikkalaisille tietoja Saksan liittopäivien komiteasta. Komitea tutkii amerikkalaisten harjoittamaa tiedustelutoimintaa.  

Vakoilupaljastukset ovat kiristäneet Yhdysvaltain ja Saksan läheisiä välejä. Ne saivat kolauksen jo viime vuonna, kun kävi ilmi, että Yhdysvallat oli seurannut liittokansleri Angela Merkelin puhelinliikennettä.  

Merkel kommentoi lehdistötilaisuudessa vakoilun olevan energian haaskausta. Hänen mukaansa Saksan ja Yhdysvaltain pitäisi keskittyä yhteisten ongelmien ratkomiseen esimerkiksi Syyrian sisällissodassa.  

-Liittolaisten vakoilu on energian tuhlausta. Meillä on nyt monia ongelmia, meidän pitäisi keskittyä tärkeisiin asioihin.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme