Mainos
Mainos

Nato: Milosevicille viikko aikaa

Sotilasliitto Nato antoi tänään Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille viikon aikaa muuttaa Kosovon politiikkaansa.

Viikon päästä YK:n pääsihteeri Kofi Annan esittelee selonteon siitä, onko Milosevic noudattanut turvallisuusneuvoston antamaa päätöslauselmaa, jossa vaaditaan väkivaltaisuuksien lopettamista Kosovossa. Jos raportti on kielteinen, voi se olla lähtölaukaus Naton ilmaiskuille. Serbian turvallisuusjoukot jatkavat yhä kylien ryöstämistä ja sotilastoimia Kosovossa, vaikka viranomaiset ovat vakuuttaneet sotatoimien päättyneen alueella, kertoi Naton virkamies tänään.

Saksalta koneita ja sotilaita

Saksa päätti tänään varata 14 Tornado-tyyppistä lentokonetta ja 500 sotilasta Natolle siltä varalta, että Nato ryhtyy ilmaiskuihin serbikohteisiin. Päätöksen Saksan osallistumisesta teki eroava hallitus, mutta tukensa päätökselle antoivat myös sosiaalidemokraatit ja vihreät. Saksan mahdollinen osallistuminen Naton iskuun on vielä hyväksyttävä parlamentissa. Koska uusi parlamentti kokoontuu vasta 20. päivä lokakuuta, on vanha parlamentti kutsuttava erikseen koolle, jos päätös tarvitaan aikaisemmin.

(STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme