Mainos
Mainos

Nato neuvottelee Venäjän roolista Kosovossa

Naton valtuuskunta on matkustanut Moskovaan neuvottelemaan Venäjän roolista Kosovon rauhanturvaoperaatiossa.

Tieto valtuuskunnan matkasta tuli sen jälkeen kun Unkari, Romania ja Bulgaria kielsivät venäläisiä koneita käyttämästä niiden ilmatilaa Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten toivomuksesta.

Yhdysvallat ja Nato vaativat, ettei Venäjä saa lähettää lisää miehiä Kosovoon, ennen kuin joukkojen roolista maakunnassa on päästy yhteisymmärrykseen. Venäjä on ilmoittanut, ettei se hyväksy Yhdysvaltojen päätöstä.

Venäjä oli suunnitellut lähettävänsä ensimmäisen laajan rauhanturvajoukkonsa Kosovoon tänään.

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan venäläiset ovat jatkuvasti koettaneet muuttaa Helsingissä saavutettua sopimusta venäläisten rauhanturvajoukkojen asemasta.

Venäjä karkotti yhdysvaltalaisdiplomaatin

Venäjä on karkottanut Moskovassa palvelleen amerikkalaisen diplomaatin, kertoi Yhdysvaltain suurlähetystön edustaja sunnuntaina.

Karkotettu apulaissotilasasiamies everstiluutnantti Peter Hoffman lähti Venäjältä torstaina, kun hänen akkreditointinsa oli peruutettu. Peruutuksen syytä ei ilmoitettu.

Venäjän ulkoministeriöstä ei sunnuntaina tavoitettu ketään, joka olisi kommentoinut asiaa. Myöskään Valkoisen talon edustaja ei halunnut sanoa mitään karkotuksesta.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme