Mainos
Mainos

"Nato on mätänevä ruumis"

Afganistanin sota on vaarassa koitua sotilasliitto Naton kohtaloksi, arvelee eläkkeellä oleva kanadalaiskenraali, maan entinen puolustusministeri Rick Hillier. Hän ennustaa liiton hajoavan, mikäli Afganistan-operaatio epäonnistuu.

- Afganistan on paljastanut, että Nato on enää mätänevä ruumis, kenraali kirjoittaa ensi viikolla julkaistavassa omaelämänkerrassaan.

Kun Hillier toimi Naton Isaf-joukkojen komentajana vuonna 2004, niin hänen mielestään oli alusta alkaen selvää, ettei Afganistan-operaatiota johdettu minkään strategian mukaan. Päämäärät olivat epäselviä ja suunnitelmat epärealistisia. Hän sanoo, ettei tilanne ole myöhemminkään parantunut.

Kenraali pitää näin ollen Naton onnistumista Afganistanissa epätodennäköisenä. Hän uskoo yhdenkin merkittävän Afganistan-takaiskun horjuttavan Natoa pahasti, joten sotilasliiton tulevaisuus näyttää hänen arvionsa mukaan hyvin synkältä.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme