Mainos
Mainos

Nato penää lisää maita mukaan Libya-operaatioon

Sotilasliitto Naton puolustusministerit kokoontuvat tänään Brysselin pohtimaan Libya-operaation jatkoa. Viime viikolla Nato antoi operaatiolle lisäaikaa syyskuun lopulle.

Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen vaatii useampia Nato-maita osallistumaan operaatioon. Tähän mennessä Naton 28 jäsenmaasta vain kahdeksan on osallistunut ilmaiskuihin. Suurimman osan iskuista ovat tehneet Ranska ja Britannia.

Nato on pommittanut Libyaa maaliskuusta lähtien. Sotilasliitolla on YK:n valtuutus suojella siviilejä Muammar Gaddafin joukkojen väkivallalta.

Nato on viime päivinä kiihdyttänyt pommituksiaan. Eilen Libyan pääkaupunkiin Tripoliin tehtiin kuutisenkymmentä ilmaiskua.

Nato on luvannut jatkaa operaatiota niin kauan kuin Gaddafin hallinto uhkaa siviilejä. Sotilasliitto pohtii jo myös sitä, minkälaisen roolin se ottaa Libyassa jos Gaddafin hallinto kaatuu.

Ministerit keskustelevat Brysselissä myös Afganistanin sodasta. Naton maajoukkojen on määrä aloittaa vetäytyminen maasta heinäkuussa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme