Mainos
Mainos

Nato pitää yllä valmiuttaan ilmaiskuihin

Sotilasliitto Naton valtuudet ilmaiskuihin jäävät voimaan vielä Jugoslavian presidentille Slobodan Milosevicille lauantaiksi asetetun määräajan jälkeenkin. Asiasta kertoi Naton diplomaatti eilen Brysselissä.

Milosevicille on annettu lauantaiaamuun asti aikaa noudattaa Yhdysvaltain erityislähettilään Richard Holbrooken kanssa tekemäänsä sopimusta Kosovon kriisin ratkaisemisesta. Naton suurlähettiläät päättivät tiistaina antaa sotilasliitolle valtuudet ilmaiskuihin serbikohteita vastaan kuitenkin niin, että iskut tehdään aikaisintaan lauantaiaamuna.

Naton edustajan mukaan tämä niin sanottu aktivointikäsky jää voimaan vielä lauantain jälkeen, mutta hän ei halunnut arvioida sen voimassaoloaikaa. Hänen mukaansa Nato päättää asiasta huomenna.

Yhdysvaltain ulkoministeriön edustajan mukaan on näkyvissä merkkejä siitä, että Jugoslavia on alkanut lupauksensa mukaan vetää pois joukkojaan Kosovosta.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme