Mainos
Mainos

Nato pommitti vahingossa UCK:ta

Nato myönsi tänään pommittaneensa erehdyksessä Kosovon vapautusarmeijan UCK:n tukikohtaa aiemmin tällä viikolla. Tiedottaja Jamie Shean mukaan Nato luuli kasarmien olevan yhä Jugoslavian armeijan hallussa, kun todellisuudessa UCK oli vallannut kasarmit kuukausi sitten. UCK taistelee Jugoslavian joukkoja vastaan itsenäisen Kosovon puolesta.

UCK:n tukikohta sijaitsi kymmenen kilometrin päässä Albanian rajasta.
-Nato iski kohteeseen siinä uskossa, että se oli yhä Jugoslavian armeijan käsissä, Shea selvitti Brysselissä.
UCK:n sissit kertoivat Kukesista Albanian puolelta, että Naton torstaisessa iskussa sai surmansa seitsemän vapautusarmeijan taistelijaa ja 15 haavoittui. Nato ei kyennyt vahvistamaan tietoa.

Kasarmit ovat tärkeä piste UCK:n viime kuussa Kosovoon avaamalla huoltoreitillä. Jugoslavian armeijan joukot eivät ole yrityksistä huolimatta kyenneet sulkemaan Albanian pohjoisosasta Kosovoon johtavaa reittiä.

UCK torjui aiemmin tässä kuussa monet G8-ryhmän hahmotteleman Kosovon rauhansuunnitelman kohdat "täysin mahdottomina hyväksyä". Edustajansa mukaan UCK pitää kiinni siitä, että sen tähtäimessä on Kosovon itsenäisyys, ei autonomia. Vapautusarmeijan mielestä suunnitelman kansainvälisiä joukkoja koskeva kohta on myös liian epämääräinen. Ainoa, joka kunnialla selviää rauhan turvaamisesta Kosovossa on UCK:n mielestä Nato.
(STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme