Mainos
Mainos

Nato saattaa vähentää Bosnian-joukkoja

Nato-maat harkitsevat kansainvälisten rauhanturvaajien määrän vähentämistä Bosniassa. Joukkoja on tarkoitus vähentää 16 500 sotilaaseen nykyisestä 31 000 sotilaasta, ilmoitti Pentagonin tiedottaja tänään.

Joukkojen vähentämisen aikataulu on vielä epäselvä. Yhdysvallat aikoo vähentää joukkonsa 4000 mieheen. Tällä hetkellä Bosniassa on noin 6 200 amerikkalaista sotilasta.
-Kyseessä on vain vallitsevan suuntauksen jatkaminen. Tarkoituksenamme on aina ollut vähentää joukkoja, sanoi puolustusministeriön tiedottaja Ken Bacon.

Yhdysvalloilla oli enimmillään noin 20 000 sotilasta Bosniassa. Bacon vieraili Tuzlassa sijaitsevien rauhanturvaajien tukikohdassa yhdessä Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin kanssa. Jotkut Nato-maat ovat jo ilmoittaneet, että ne vetävät joukkojaan pois Bosniasta siirtääkseen niitä Kosovoon. Baconin mukaan Yhdysvaltojen joukkoja ei kuitenkaan siirretä suoraan Bosniasta Kosovoon.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme