Mainos
Mainos

Nato torjuu väitteet Kosovon vankileiristä

Euroopan neuvoston ihmisoikeusasiamies on väittänyt lehtihaastattelussa, että Yhdysvalloilla ja Natolla olisi yhteinen Guantanamon leiriä muistuttava pidätyskeskus Kosovossa.

Nato torjuu väitteet joiden mukaan sen ja Yhdysvaltojen yhteistä pidätyskeskusta Kosovossa käytettäisiin salaisena vankilana.

- Meillä ei ole epäilystäkään, etteikö keskus olisi aina täyttänyt asianmukaisia vaatimuksia, puolustusliiton edustaja sanoi toimittajille Naton päämajassa Brysselissä eilen.

Hänen mukaansa kaikki Camp Bondsteelin pidätyskeskuksessa olevat saavat tavata säännöllisesti vieraita, asianajajia ja Punaista Ristiä. Myös Nato-johtoisten Kfor-joukkojen entinen komentaja oli vakuuttanut puhemiehelle, että kaikki keskuksessa pidetyistä ovat Kfor-joukkojen pidättämiä.

Euroopan neuvoston ihmisoikeusasiamies Alvaro Gil-Robles kertoi viime perjantaina ranskalaisessa Le Monde -lehdessä, että Yhdysvalloilla on ollut Kosovossa Guantanamon vankileiriä muistuttava pidätyskeskus.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme