Mainos
Mainos

Nato tuhosi yli puolet Jugoslavian tykistöstä

Naton ilmaiskut tuhosivat yli puolet Jugoslavian asevoimien tykistöstä, kolmanneksen panssariajoneuvoista sekä suuren osan ilmatorjuntakalustosta. Serbien kalustotappioista kertoi Yhdysvaltain puolustusministeri William Cohen tiedotustilaisuudessa Pentagonissa eilen.

Naton pommitukset heikensivät Cohenin mukaan "kahdella kolmanneksella" Jugoslavian kykyä valmistaa ammuksia. Niin ikään Cohen kertoi, että Jugoslavian mahdollisuudet jalostaa öljyä supistuivat dramaattisesti. Puolustushaarojen komentajien neuvoston puheenjohtaja, kenraali Henry Shelton puolusti samassa tiedotustilaisuudessa Naton ilmaiskustrategiaa.

-On totta, että Yhdysvaltain sotilaallisen doktriinin mukaan vihollista isketään ankarasti alusta pitäen. Mutta on myös totta, että tässä tapauksessa Naton omaksuma strategia, jossa ilmaiskujen tiheyttä ja voimakkuutta lisättiin serbijoukkojen heikentämiseksi, oli onnistunut, Shelton sanoi.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme