Mainos
Mainos

Nato tuomitsee Venäjän ohjussuunnitelman

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jaap de Hoop Scheffer tuomitsee Venäjän suunnitelmat siirtää ohjuksia Kaliningradiin. Tallinnassa lehdistöä tavannut Scheffer sanoi tänään, että presidentti Dmitri Medvedevin lausunnot asiasta olivat tarpeettomia.

Medvedev ilmoitti aiemmin tässä kuussa, että Venäjä sijoittaa lyhyen matkan ohjuksia Kaliningradiin vastauksena Yhdysvaltain ohjuskilpisuunnitelmalle.

- Mielestäni emme elä enää sellaisia aikoja, jolloin pitäisi puhua ohjuksien sijoittelusta. En aio edes spekuloida Naton reagoinnista. Toivon, että ohjukset eivät ikinä Kaliningradiin päädy, Scheffer sanoo.

Scheffer on Tallinnassa osallistumassa Naton ja Ukrainan puolustusministerikokoukseen. Epävirallisesta kokouksesta ei ole odotettavissa päätöksiä, mutta sen arvioidaan tasoittavan tietä kohti joulukuun Nato-huippukokousta. Siellä jäsenmaiden ulkoministerien on määrä punnita, pääseekö Ukraina viimein haluamaansa Naton jäsenyysvalmennusohjelmaan eli MAP:hen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme