Mainos
Mainos

Nato vaatii tarkkailijoita Ukrainaan

Sotilasliitto Nato ehdottaa, että Ukrainaan lähetettäisiin kansainvälisiä tarkkailijoita.

Naton mukaan Ukrainan ja Venäjän tulee etsiä rauhanomaisia tapoja konfliktin ratkaisemiseksi. Avuksi umpisolmun aukomiseen Nato ehdottaa esimerkiksi YK:n turvallisuusneuvostoa tai Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestöä Etyjiä.

Sotilasliitto kokousti Ukrainan tilanteesta myöhään eilen.

Ennen kokoustaan sotilasliitto varoitti, että Venäjä uhkaa jo rauhaa ja turvallisuutta Euroopassa ja vaati Venäjää lopettamaan sotilaalliset toimet Ukrainassa välittömästi.  

Venäjän presidentti Vladimir Putin kommentoi Ukrainan tilannetta puhelinkeskustelussaan Saksan liittokansleri Angela Merkelin kanssa. Putinin mukaan Venäjän toimet ovat täysin soveliaita, sillä äärinationalistit uhkasivat Venäjän kansalaisia ja venäjänkielisiä ihmisiä Ukrainassa.  

Putin hyväksyi myös Saksan ehdotuksen yhteydenpitoelimen perustamisen Ukrainan kriisissä. Kontaktiryhmä saattaisi olla esimerkiksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön valvonnassa. Ryhmä voisi olla poliittisen vuoropuhelun alku, todetaan Saksan hallituksen lausunnossa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme