Mainos
Mainos

Nato: Venäjän joukot siirtyvät lähemmäksi Ukrainaa

Venäjän joukot ovat jälleen siirtymässä lähemmäksi Ukrainan rajaa, sanoo sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.  

Hän syyttää Venäjää Itä-Ukrainan kapinallisten kouluttamisesta ja varustamisesta. Hänen mukaansa Venäjän erikoisjoukkoja on Itä-Ukrainassa.  

Ukrainan ja länsimaiden välit Venäjään ovat entisestään kiristyneet sen jälkeen, kun Itä-Ukrainan separatistit järjestivät viikonvaihteessa Donetskissa ja Luhanskissa vaalit. Ukraina ja länsimaat ovat tuominneet äänestyksen.  

EU:n ulkoministeri Federica Mogherini varoitti jälleen tänään, että vaalit uhkaavat lopullisesti tuhota mahdollisuudet kriisin rauhanomaiseen ratkaisuun.   

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko on kutsunut illaksi koolle Ukrainan turvallisuusjohtajat pohtimaan vaalien jälkeistä tilannetta. Uutistoimisto Interfax uutisoi Poroshenkon sanoneen, että Ukraina muodostaa lisäjoukkoja suojelemaan maan itä- ja kaakkoisosan kaupunkeja separatistien mahdollisilta hyökkäyksiltä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme