Mainos
Mainos

Naton alukset saapuivat Albaniaan

Sotilasliitto Naton neljä alusta ankkuroitui ensimmäistä kertaa Albaniaan Durresin satamaan tänään. Alukset kuuluvat Naton pysyvään Stanavformed-laivastoon Välimerellä.

Naton Euroopan joukkojen komentaja kenraali Wesley Clark saapui aikaisin keskiviikkona Tiranaan, ja hänen oli määrä vierailla aluksilla, jotka jäävät albanialaiseen satamaan kolmeksi päiväksi. Kyseessä on Välimeren laivaston ensimmäinen vierailu Albaniassa. Clarkin oli myös määrä tavata Albanian pääministeri Fatos Nano ennen lähtöä Durresiin. Naton komentajat ovat aiemmin sanoneet, että vierailun tarkoituksena on alueellisen turvallisuuden ja vakauden tukeminen. Laivastovierailulla Nato vauhdittaa rauhankumppanuusyhteistyötä Albanian ja Makedonian kanssa, samalla kun kriisi Serbiaan kuuluvalla Kosovon albaanialueella kärjistyy. Stanavformed-laivasto on osa Naton nopean toiminnan joukkoja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme