Mainos
Mainos

Naton ilmaiskut keskeytetään serbien vetäytymisen varmistuttua

Nato keskeyttää ilmaiskut, kun liittoutuma on pystynyt todentamaan, että serbit ovat aloittaneet vetäytymisensä Kosovosta, kertoi sotilasliiton pääsihteeri Javier Solana varhain tänään.

Solana puhui pian sen jälkeen, kun liittoutuman lähettiläät olivat hyväksyneet Naton ja Jugoslavian välillä tehdyn sopimuksen vetäytymisen teknisistä yksityiskohdista. Solana sanoi, että 11 viikkoa kestäneet ilmaiskut keskeytetään, kun Naton pääkomentaja Wesley Clark on varmistanut serbijoukkojen Kosovosta vetäytymisen alkamisen.

Yhdysvaltain puolustusministerin William Cohenin mukaan keskeytyksestä olisi voitu päättää jo eilisiltana. Muut viranomaiset muistuttivat kuitenkin, että saattaisi kestää kauemmin ennen kuin vetäytymisen alkaminen voidaan todentaa. Cohen sanoi eilen lisäksi, että Nato-joukot siirtyivät uusiin asemiin, jotta ne voisivat nopeasti edetä Kosovoon, kun serbien vetäytyminen on alkanut ja YK:n turvallisuusneuvosto on hyväksynyt operaation valtuuttavan päätöslauselman.

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontunee vielä tänään käsittelemään Kosovon rauhaan tähtäävää päätöslauselmaa. Nato aloitti Jugoslavian pommittamisen noin kaksi ja puoli kuukautta sitten.
(STT-AFP-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme