Mainos
Mainos

Naton ja Venäjän tapaamista lykättiin

Sotilasliitto Nato sanoi tänään, että Venäjän kanssa suunniteltua tapaamista Kosovoon liittyvästä yhteistyöstä on lykätty "muutamilla päivillä".

Nato ei kertonut syytä päätökseen, mutta Naton lähteet sanoivat, että päätös tehtiin yhteisesti, jotta molemmat osapuolet voisivat valmistautua keskusteluihin paremmin.

Tapaaminen on ensimmäinen Naton Jugoslavian vastaisen ilmasotakampanjan alkamisen jälkeen. Moskova oli raivoissaan Natolle Jugoslavian vastaisista hyökkäyksistä ja keskeytti sotilasyhteistyönsä puolustusliiton kanssa maaliskuussa. Venäjän ja 19 Nato-maan yhteinen neuvosto on suunnitellut suurlähettilästason tapaamista Venäjän ja Naton välille, jotta osapuolet voisivat keskustella yhteistyöstä Kosovon tapahtumien pohjalta.

Naton viranomainen kertoi uutistoimisto Reutersille eilen, että keskustelut rajoitetaan Kosovon tilanteeseen ja Venäjä ei vielä vaikuta valmiilta keskustelemaan yhteistyön uudelleenaloittamisesta muilla alueilla.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme