Mainos
Mainos

Naton ja Venäjän yhteisneuvosto kokoontui

Naton ja Venäjän yhteisneuvosto piti ensimmäisen kokouksensa tänään, kaksi kuukautta sen jälkeen kun osapuolet allekirjoittivat keskinäisten suhteidensa perusasiakirjan ja neuvosto perustettiin.

Historiallista kokousta oli lykätty päivällä, koska osapuolille syntyi kiistaa siitä, kenestä tulee neuvoston puheenjohtaja. Osapuolet pääsivät viimein yhteisymmärrykseen ja avauskokousta johtivat yhdessä Naton pääsihteeri Javier Solana, Venäjän lähettiläs Vitali Tshurkin ja Belgian lähettiläs Jean de Ruyt, kertoivat Naton edustajat.

Solana ja Tshurkin isännöivät kokouksia yhdessä myös vastaisuudessa - kolmantena puheenjohtajana on joka kolmas kuu vaihtuva Nato-maan edustaja.

Kokouksessa vallitsi osallistuneiden mukaan "erinomainen ilmapiiri". Neuvoston seuraava kokoontuminen on syyskuun 11. päivä Brysselissä. Yhteisneuvosto kokoontuu myös joulukuussa, jolloin toisensa tapaavat Nato-maiden ja Venäjän ulko- ja puolustusministerit, kertoivat Naton edustajat.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme