Mainos
Mainos

Naton joukkoja Makedoniaan

Nato aloittaa alkavalla viikolla joukkojensa kuljetuksen Makedoniaan, ilmoitti Naton edustaja Brysselissä lauantaina, kun Naton neuvosto oli hyväksynyt päätöksen joukkojen lähettämisestä.

Joukkojen tehtävänä on suojella Kosovossa toimivia Etyjin tarkkailijoita, jotka puolestaan ovat paikalla arvioimassa Yhdysvaltain ja Jugoslavian lokakuussa solmiman sopimuksen toteutumista.

Makedoniaan lähtevät joukot ovat Britanniasta, Ranskasta, Saksasta, Hollannista ja Italiasta. Joukkojen vahvuus on 1500 miestä. Naton mukaan joukkojen sijoittaminen Makedoniaan ei vapauta Jugoslaviaa vastaamasta YK:n tarkkailijoiden turvallisuudesta. Ylin vastuu on Jugoslavian liittovaltiolla, Nato sanoi Brysselissä antamassaan lausunnossa.

Nato-joukot suojelevat noin 2000:ta Etyjin aseistamatonta tarkkailijaa ja kuljettavat nämä tarvittaessa turvaan. Tarkkailijat seuraavat Kosovossa, kuinka sopimus jugoslavialaisten joukkojen vetäytymisestä ja pakolaisten paluusta toteutuu.
(STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme