Mainos
Mainos

Naton pääsihteeri kyseenalaistaa Putinin rauhansuunnitelman

Naton pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen katsoo Venäjän hyökkäävän Ukrainaa vastaan.

Rasmussen sanoi Naton huippukokouksen alkaessa, että Euroopan turvallisuusympäristö on muuttunut dramaattisella tavalla.  

Rasmussen sanoi toivottavansa tervetulleeksi Venäjän tuen tulitauolle Ukrainassa. Olennaista on kuitenkin se, mitä tapahtuu kentällä.

Nato arvioi, että Venäjällä on ainakin 1000 sotilasta Ukrainassa.  

Rasmussen painotti puheessaan toimittajille, että Nato toivottaa tervetulleeksi kaikki yritykset saada sota-alueelle rauha. Venäjän ja Putinin eilen esittämää rauhansuunnitelmaa pääsihteeri kuitenkin selvästi epäili. Uutistoimisto AFP:n mukaan pääsihteeri viittasi suunnitelmaan "niin kutsuttuna rauhansuunnitelmana."

– Vaadimme yhä Venäjältä, että se vetää joukkonsa Ukrainan raja-alueelta, lopettaa asekuljetukset sekä sotilaiden siirron Ukrainaan. Vaadimme myös, että Venäjä lakkaa tukemasta aseistettuja kapinallisia Itä-Ukrainassa ja liittyy rakentavaan poliittiseen prosessiin mukaan. Se olisi aito yritys saada aikaiseksi rauhanomainen ratkaisu kriisiin, Rasmussen totesi. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme