Mainos
Mainos

Naton pääsihteeri: Venäjä voi uhata Latviaa hybridisodalla

Naton pääsihteerin Jens Stoltenbergin mukaan Venäjän hybridisodan uhka kohdistuu erityisesti Latviaan.  

Hybridisodalla tarkoitetaan aseellisen sodankäynnin ja aseettomien vaikutuskeinojen, kuten propagandan, yhdistelmää. 

Sotilasliiton aiempi pääsihteeri Anders Fogh Rasmussen sanoi brittilehti Telegraphin haastattelussa pitävänsä mahdollisena, että Venäjä käynnistäisi hybridisodan Baltian maita vastaan. Pääsihteeri Stoltenberg tarkensi näkemystä Münchenin turvallisuuskonferenssissa.  

Nato ei Stoltenbergin mukaan näe välitöntä uhkaa mitään jäsenmaataan kohtaan. Naton pitää hänen mukaansa kuitenkin olla valmis puolustamaan kaikkia jäseniään.  

Puolustuskyvyn parantamisen takia Nato päätti eilen läsnäolonsa lisäämisestä Itä-Euroopassa. Stoltenbergin mukaan sotilasliiton päätökset uusista komentokeskuksista ja nopean toiminnan joukoista ovat varautumista uhkaan niin etelästä kuin idästä.  

Itä-Eurooppaan perustettavat keskukset helpottavat Stoltenbergin mukaan joukkojen saamista liikkeelle sekä harjoitusten koordinointia.  

- Kaikki nämä keinot ovat puolustuksellisia ja linjassa kansainvälisen vastuumme kanssa.  

Stoltenberg vetosi jälleen Venäjään, että se kunnioittaisi Ukrainan koskemattomuutta. Naton tarkoituksena ei hänen mukaansa ole eristää Venäjää, vaan maa tekee sen itse.  

- Venäjä on eristänyt itsensä tekemillään ratkaisuilla. Kukaan ei pakota Venäjää horjuttamaan Itä-Ukrainan vakautta.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot