Mainos
Mainos

Naton Stoltenberg: Venäjän kanssa neuvotellaan heti Naton huippukokouksen jälkeen

Naton ja Venäjän seuraavassa tapaamisessa tulee keskustella sotilaallisten toimien ennustettavuudesta ja riskien vähentämisestä, sanoo Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.  

Naton ja Venäjän välinen neuvosto kokoontuu tällä viikolla pidettävän Naton Varsovan huippukokouksen jälkeen. Neuvoston ajankohtaa ja asialistaa ei ole vielä vahvistettu. Stoltenberg on kertonut uutistoimisto AFP:n mukaan Venäjän ja Naton keskustelevan mahdollisimman pian huippukokouksen jälkeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi Suomen-vierailullaan, että Venäjä nostaa tapaamisessa esiin lentoturvallisuuden Itämeren alueella. Presidentti Sauli Niinistön mukaan Itämeren alueella pitäisi sopia, että transponderien on oltava käytössä eli pimeitä lentoja ei sallita.  

Presidentti Sauli Niinistö osallistuu Naton huippukokoukseen Varsovassa 8.-9. heinäkuuta. Niinistö osallistuu perjantaina valtionpäämiesten työillalliselle ja seuravaana päivänä Afganistanin Resolute Support -operaation kokoukseen. 

Niinistön lisäksi huippukokoukseen osallistuvat ulkoministeri Timo Soini (ps.), puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ja puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme